Sporttoernooien

U bent hier: Home / Sporttoernooien

Sporttoernooien

 • Driebergenloop - 10 maart

  Ook dit jaar doen wij weer met zoveel mogelijk sporttoernooien mee. Op 10 maart vindt de Planet Happy Kidsrun plaats. Alle kinderen (van 4 t/m 12 jaar) kunnen zich hiervoor opgeven. Er wordt gestreden om individuele prijzen (jongens & meisjes, maar ook om een schoolprijs!) Vorig jaar deden er maar liefst 35 leerlingen van De Kring mee! Natuurlijk hopen wij dat ook dit jaar dat er weer veel leerlingen meedoen. 

  Net als vorige jaren geeft Rob Cornelissen (voor kinderen en ouders) op zondagochtend om 10:00 uur trainingen. Iedereen kan hier gebruik van maken. 

  Inschrijven voor de Planet Happy Kidsrun en de trainingen kan via onderstaande link, of via de site (www.dekringdriebergen.nl - sporttoernooien - Planet Happy Kidsrun): https://dekringdriebergen.online-inschrijven.nl/form/driebergenloop

  Al 21 kinderen doen mee aan de Planet Happy Kidsrun!


  Datum: 
  10 maart 2018

  Doelgroep: 
  Kinderen van 4 t/m 12 jaar (leeftijd op 10 maart is bepalend) 
  4-6 jaar: 750 meter
  7-12 jaar: 1500 meter

  Startplaats:
  RCN Het Grote Bos
  09:00 uur - aanwezig
  09:20 uur - warming-up
  09:30 uur - kinderen van 4-6 jaar lopen 1 rondje (750 meter)
  09:45 uur - kinderen van 7-9 jaar lopen 2 rondjes (1500 meter)
  10:00 uur - kinderen van 10-12 jaar lopen 2 rondjes (1500 meter)
  10:30 uur - prijsuitreiking op het plein bij de Grote Boszaal (1ste - 2de - 3de prijs per leeftijdscategorie voor jongens & meisjes apart + medaille voor iedereen).

  Het is handig als de kinderen hun oranje schoolshirt aandoen.

  Trainen:
  De kinderen (en de ouders) kunnen zondag 14 januari, zondag 28 januari, zondag 4 februari, zondag 11 februari en zondag 18 februari trainen. Dit gebeurt onder leiding van Rob Cornelissen. De trainingen duren ongeveer 45 minuten en starten om 10:00 uur bij de entree van RCN Het Grote Bos.

  Inschrijven: 

  https://dekringdriebergen.online-inschrijven.nl/form/driebergenloop


  Uiterlijke inschrijfdatum:
  Vrijdag 23 februari - 12:30 uur.

 • Basketbal (21 februari)

  Basketbal is een leuke sport voor jongens en meisjes. Ook dit jaar organiseert Blue Arrows in Hoenderdaal een toernooi om kennis te maken met deze sport. Lekker een middag als je energie gebruiken. We spelen met gemengde teams en ervaring met basketbal is niet nodig.  Woensdag 21 februari in sporthal Hoenderdaal.

  Voor vragen en/of opmerkingen, mail gerust naar egroothulze@dekringdriebergen.nl

 • Voetbal (18 april en 25 april)

  Ben jij de nieuwe Lionel Messi of Lieke Martens? Vind je het gewoon leuk om over het veld te rennen en met een team te voetballen? Het voetbaltoernooi is dan geschikt voor jou. Er is al jaren een grote groep jongens en meisjes die hieraan meedoen. Het toernooi is op 18 april voor de middenbouw (en meiden groep 6) en op 25 april voor de bovenbouw.

 • Hockey (16 mei)

  Shinty is de grootste sportclub van de Heuvelrug en organiseert voor iedereen die lekker achter een bal wil rennen het scholentoernooi in mei. Je hoeft geen ervaring te hebben. Vaak zien we dat voetballers en korfballers het erg goed doen met een hockey stick in hun handen. Schrijf je in! Een bitje en scheenbeschermers moet je zelf regelen. Sticks kan verzorgd worden.

 • Korfbal (23 mei)

  De enige gemengde teamsport, bij korfbalvereniging Dalto, is al jaren in trek. De Kring heeft een fanatieke korfbal groep en is al aantal keer kampioen geworden. Ben jij trefzeker? Schrijf je dan in voor het toernooi op 23 mei.

  Woensdag 23 mei staat het 51ste schoolkorfbaltoernooi op het programma! 

  Het toernooi is voor alle leerlingen van groep 1 t/m groep 8.

  - De groepen 1 en 2 spelen korfbalspelletjes, waarmee ze spelenderwijs kennismaken met het korfbalspel.
  - De kinderen van groep 3 t/m 8 zullen in wedstrijdverband spelen. 

  Het toernooi begint om 13.30 uur en eindigt om 17:00 uur *

  * De kinderen van groep 4 starten later op de middag (15.00 uur). 
  * De kinderen van groep 1, 2 en 3 zijn om 15:00 uur klaar.

  Aanmelden kan tot en met donderdag 19 april door op onderstaande link te klikken:

  https://dekringdriebergen.online-inschrijven.nl/form/korfbaltoernooi

  Verslag en foto's van vorig jaar?

  https://dalto.nl/verslag-vijftigste-schoolkorfbaltoernooi/

 • Tennis (4 juli)

  Tennis is een individuele sport met een groot teamgevoel. Misschien niet bij iedereen erg bekend en daarom des te leuker om een keer te doen om zo kennis te maken met deze veelzijdige sport. Manger Cats organiseert voor de schooljeugd een leuke clinic & toernooi.

 • activiteiten van de Akkerweg

  Bovenbouw heeft de klassevergadering uitgelegd en geoefend met de ouders!
  De onderbouw heeft gezongen en bewogen op een lied...van een indiaan die met bananen schiet!
  En de middenbouw heeft voorgedaan op hoeveel verschillende manieren zij de tafels oefenen.

  Kijk maar eens!

 • Gr.7 is geslaagd voor het schriftelijk en praktijkexamen verkeer!

 • Tweede prijs voor de Kring in landelijke ScratchMatch

  Joost, Floor, Marijn en Marilou hebben met hun eigen computerspel ‘Trip to the planets’ de 2e prijs gewonnen in de finale van de ScratchMatch! Met 8 andere scholen uit heel Nederland streden ze om een paar mooie prijzen. Maandagmorgen hebben zij hun prijs overhandigd aan directeur Pieter van Dijk: een Lego WeDo doos die je via de computer kunt aansluiten en besturen. 
  Floor vertelt over de wedstrijd: “De finaledag was heel spannend en ook heel leuk om te zien wat iedereen had gemaakt.” Marilou: ”Ik vond het heel leuk om mee te doen. Ik wil zeker verder gaan met programmeren!” 
  Een spel programmeren is ook creatief zijn en goed met elkaar samenwerken: het verhaal is door de kinderen samen bedacht en deels getekend. Ook de muziek heeft Marijn zelf gemaakt. Naast de lessen op school hebben ze veel thuis aan het spel gewerkt. In de laatste weken is zo nog een eigen variant op het flappybirds spel toegevoegd door Marijn en Joost. 
  Pieter is heel trots: “Ik vind het knap dat jullie dit eerste jaar al een 2e prijs hebben gewonnen. Ook dank aan Juul Couperus en Mark Nauta voor de intensieve begeleiding, top! Volgend jaar willen we weer een vervolg geven aan de programmeeractiviteiten op school. En wie weet… ontstaat er dan weer een nieuw Scratch team”.
  Lees het Storify verslag van de finaledag:  
  Je kunt het spel hier spelen. 
  -----------
  Scratch is een online programma waar kinderen door middel van blokken codeertaal programmeren kunnen leren. Je kunt hiermee een eigen spel of verhaal maken.  Je kunt het ook zelf eens proberen: kijk op scratch.mit.edu.
   

 • Wereldgodsdiensten.

  De bovenbouw heeft het thema "Wereldgodsdiensten" behandeld in de groep. Opmerkingen uit de groep hierover zijn:

  - alle godsdiensten hebben een geloofshuis en een voorganger

  - alle godsdiensten hebben regels

  - alle godsdiensten hebben symbolen: het Jodendom: de Davidsster en de zevenarmige kandelaar, de Islam: de maan met de ster, het Christendom: het kruis

  - de geloofshuizen naar het oosten zijn gericht

  - alle geloven hebben weer verschillende groepen (stromingen) die de regels strenger of juist niet zo streng volgen omdat ze er een andere betekenis aan geven bv. Jodendom: ultra orthodox, orthodox, liberaal en vernieuwing

  - alle godsdiensten hebben hun voorganger die vaak het geloofsboek helemaal uit het hoofd kent

  - alle geloven kennen het vasten, dat lijkt mij best heel moeilijk!

  - het Christendom heeft kleurtjes die bij een bepaalde periode horen bv. paars de tijd voor Pasen en wit met Kerst en Pasen, zwart bij verdriet

  - Ik vond de betekenis van het keppeltje en de davidsster mooi bij het jodendom

  - Het was heel interessant om de moeder van Doha in de moskee te zien bidden, de moskee is mooi!

  - In de synagoge en de moskee zitten de vrouwen en mannen gescheiden: ik heb nog steeds geen idee waarom dit zo is,  het valt me op dat bij de Islam en het Jodendom meer regels zijn dan bij het Christendom

  - Ik vond het leuk om over alle godsdiensten te leren: wat de verschillen en overeenkomsten zijn

  - De geloofsboeken van de Islam en het Jodendom zijn van rechts naar links geschreven

  - In de synagoge is de Thora verstopt in een kast, bij de kerk ligt de bijbel in de kerk, de boekrol wordt gelezen met een jat

  - ik vond het vooral leuk dat we naar alle geloofshuizen toe gingen

  - ik vind het wel apart dat de christelijke kerk waar we naar toe gingen weer zo anders is dan de christelijke kerk waar ik zelf naar toe ga

  - de moeder van Micha had een mooi boek wat over de christelijke verhalen ging, de quiz was leuk!

  - Loek vertelde over het Jodendom en was erg grappig, hij had humor en vertelde heel veel.

 • Groep 1-2 leert omgaan met geld

  Vrijdag 11 maart kwam Anneloes (de moeder van Fenna) een gastles geven over geld! De gastles kwam van Eurowijs, een programma dat kinderen bewust wil leren omgaan met geld. 
  De leerlingen leerden over betalen en sparen en mochten op een groot werkblad spelletjes maken. De gastles viel bij iedereen erg in de smaak!

 • Sven Kramer.

  Wij   hebben   een   ijsbaan    gemaakt  in   zes    groepjes. We  gebruikte    papieren  zakjes,  stokjes en   kleur  papier. We  hebben ook  een  filmpje gekeken  over Sven  kramer. Sven  kramer  is een  schaatser. We  hebben  ook  poppetjes  gemaakt  met  kleren  aan  van  papier. 

  Anna  nicola.

 • Schrijfster bij de stampertjes.

  De bovenbouw werd verrast door een bezoek van de schrijfster Martine Letterie. Zij heeft het boek: "Dwars door de storm geschreven". Dit boek gaat over de geschiedenis van Molukkers die naar Nederland kwamen en velen van hen die hier bleven. In de groep hebben we gesproken over de geschiedenis en hebben we een link gelegd naar nu met de vluchtelingen die in Nederland aan komen. We hebben filmpjes bekeken (Willem Wever) over dit onderwerp. Martine heeft ons uitgelegd waar de hoofdpersoon terecht kwam: Groningen, en wat voor een verschil dit was met zijn thuissituatie. Martine bracht mooie ervaringen mee, las prachtig voor en heeft foto's laten zien. Daarbij hebben wij laten weten dat onze klas, wanneer ze dit nodig heeft, een fantastische illustratrice kan leveren voor haar nieuwe boek...en dat vond Martine ook!

 • Vakantiebeurs van de bovenbouw

  De vakantiebeurs was op 05-02-2016.De bovenbouw ging reclame maken voor hun gekozen provincie. We werkten in  een tweetal,drietal  of in je eentje. De ouders  kwamen  ook kijken en volgens ons waren ze héél enthousiast gemaakt. De 12 provincies en de waddeneilanden werden als toeristische attractie gepresenteerd.. Misschien  zijn er wel  mensen geïnteresseerd. Thuis en op school hebben we zoveel mogelijk interessante informatie gezocht zodat we zoveel mogelijk konden vertellen over onze provincie. En natuurlijk konden we hiermee zoveel mogelijk toeristen binnen halen ! Volgens ons was het een groot succes.

  Maarten en Jorg

 • We zijn weer terug uit India.

  Hallo allemaal,

  We zijn weer thuis!

  We hebben het weer bijzonder goed gehad in India.

  We zijn vier dagen op het project in de sloppenwijk geweest.

  Ondertussen heeft Makkala Jagriti, de stichting die wij en jullie ondersteunen, daar een stevig community-center weten neer te zetten. We hebben goed kunnen zien wat dat betekent voor zo’n sloppenwijkgemeenschap.

  De huizen in zo’n sloppenwijk zijn zo klein en donker dat kinderen helemaal geen ruimte hebben om te spelen en zeker niet om huiswerk te doen.

  In het centrum is ruimte genoeg, er is speelgoed, er zijn computers er is een bibliotheek en nu ook een sporthal. Gefinancierd door de Kring!!!!

  Door zoveel te kunnen bieden aan de kinderen kunnen ze blijven investeren in hun toekomst en zo op die manier later zelf een beter leven te krijgen dan hun ouders.

  We hebben gezien hoe krachtig het is dat kinderen self-empowerment ( sorry voor het engels, maar er is volgens mij geen beter nederlands woord...) leren.  Waar wij zelf geen moment over hadden nagedacht was dat onze kleine ondernemers de kinderen uit de sloppenwijk enorm hebben geïnspireerd met hun ondernemerschap. Die kinderen waren diep onder de indruk en willen nu zelf ook kleine ondernemers worden! Ook de organisatie van Makkala Jagriti was erg onder de indruk en heeft nu allemaal plannen om kinderen veel meer verantwoordelijkheden te geven want als ze het in Nederland kunnen waarom dan niet in India! Daar zijn we zeer verheugd over!

  Karin en ik komen heel graag weer in de klassen vertellen over onze avonturen. Bovendien hebben we weer veel brieven mee gekregen uit India!

  Groetjes van Karin en Paulien

  Voor nu alvast een klein voorproefje:

 • deKring wint regiofinale van de ScratchMatch.

  Kinderen van de Kring hebben met hun eigen computerspel ‘Trip to the planets’ een plek veroverd in de landelijke finale van de Scratch Match. Afgelopen zaterdag heeft het team van vier kinderen in Zwolle het spel gepresenteerd aan de jury. Alle deelnemers hebben ook elkaars spellen gespeeld en beoordeeld. De jury noemde de originaliteit en de goede samenwerking in het team bij het verbinden van alle spelonderdelen tot één reis langs de planeten. Alle programmeercode is door de kinderen zelf geschreven, het verhaal hebben ze samen bedacht en deels getekend en ook de muziek is zelf gemaakt.

  Directeur Pieter van Dijk: “Afgelopen najaar zijn tijdens onze keuzecursussen door ouders ook programmeerlessen aangeboden. Daaruit is het initiatief ontstaan om mee te doen aan de landelijke wedstrijd. Dit project past heel goed in het Jenaplan onderwijs en daagt de kinderen uit op de vaardigheden die de 21e eeuw van hen vraagt, zoals creativiteit en probleemoplossend vermogen, ict-geletterdheid en multidisciplinair samenwerken. We leiden kinderen op voor de toekomst en daarvoor zijn dit soort projecten bijzonder waardevol.

  De kinderen mogen voor de finale nog verder werken aan het spel. Marijn vertelt: “Er zijn een paar kleine dingen we nog kunnen verbeteren. Daarna lukt het misschien om nog een paar spellen toe te voegen, zodat we de reis langs alle planeten kunnen afmaken.” Zaterdag 23 april is de finale van de ScratchMatch.
   

  Blije winnaars in de regiofinale van de ScratchMatch: Marijn, Floor, Marilou en Joost en hun begeleider Juul Couperus van de Kring in Driebergen, geflankeerd door de jury.  Spellen van anderen spelen.  Uitleg aan de jury.

 • Het weer.

  We begonnen met de weerkaart maken in  groepjes.  Eerst moesten we  Nederland   tekenen  en  de provincies.  Dat zijn: Noord  Holland,   Friesland,    Drenthe,   Overijssel,   Groningen,    Zuid  Holland,  Flevoland,    Utrecht,   Gelderland,    Zee land,  Noord Brabant ,  Limburg.   Wij  hadden  op onze weerkaart : zon,  regen en  onweer. We moesten het zelf een weerbericht bedenken en presenteren voor de klas. We waren echte weermannen en weervrouwen.

  Romaissa

 • Jeugdgemeenteraad groep 8 - Stampertjes AK

  Op maandag 23 november ging Gr 8 van de Akkerweg locatie naar de raadzaal in Doorn. In de eerdere weken heeft Gr. 8 een plan bedacht die we in onze gemeente wilden gaan uitvoeren, tenminste als we zouden winnen in het debat met de andere scholen. De Vuurvogel, de Zonheuvel en de Valkenheuvel deden ook mee. Uiteindelijk heeft de Valkenheuvel gewonnen. Maar wij stonden op een gedeelde tweede plaats met de Vuurvogel. Het was een hele leuke ervaring en het was bovendien leerzaam.