Ouderraad

U bent hier: Home / Organisatie / Ouderraad

Ouderraad

Ouderraad

De ouderraad biedt ondersteuning bij de verschillende activiteiten op en rond de school. We proberen een aantal activiteiten soepeler te laten verlopen. Bijvoorbeeld door het schenken van koffie en thee tijdens de 10 minuten-gesprekken. Het wachten wordt zo veraangenaamd en er ontstaat gelegenheid voor ouders met elkaar te praten. Het is dus niet alleen voor de gezelligheid, maar we proberen ook bij te dragen aan de cohesie van school.

In een ander geval serveren we limonade en fruit voor de kinderen op een sporttoernooi. Voor de kinderen is dit natuurlijk heel fijn (vooral als het warm is). Maar de aanwezigheid met de schooltent bij zo’n sporttoernooi levert voor de kinderen ook een verzamel- en informatiepunt waar je kunt vragen wanneer welk team moet spelen of waar je een sporttas beheerd achter kunt laten. Voor de aanwezige ouders is er ook koffie en thee, zodat die ook de middag aangenaam door kunnen komen.

De ouderraad faciliteert kleine bijdragen aan de school wanneer er extra materialen nodig zijn bij een viering of voor het uitzoeken van een leesboek tijdens de kinderboekenweek. We verzorgen een klein cadeautje voor Sinterklaas. We steken de leerkrachten een hart onder de riem met een attentie bij verjaardagen, maar ook af en toe een fruitmand voor een zieke (gelukkig niet zo vaak).

De ouderraad verleent medewerking aan onder andere: voetbaltoernooi, hockeytoernooi, zwemtoernooi, korfbaltoernooi, ouderjaarvergadering, pannenkoekenfeest, avondvierdaagse, tienminutengesprekken, diverse feestavonden, lente-doe-avond, sinterklaasfeest, kerstfeest, paasontbijt en als laatste het pleinfeest. In het jaarverslag van “de Kring” vindt u de verzamelde jaarverslagen van de schoolleiding, de medezeggenschapsraad (MR) en de Ouderraad (OR).

Archief