Nieuwe ouders

U bent hier: Home / Nieuwe ouders

Nieuwe ouders

Kennismaken met de school

Een basisschool kiezen voor uw kind(eren) is voor elke ouder een belangrijke beslissing. Ieder kind volgt immers minstens acht jaar basisonderwijs.  Ouders gaan dan ook weloverwogen te werk.

Om alvast een beeld van onze school te krijgen, raden wij u aan om onze schoolgids te lezen. Wij geven ouders de mogelijkheid om kennis te maken met ons en onze school door middel van opendagen op verschillende momenten in het jaar. Tijdens deze opendagen beantwoorden wij uw vragen, ziet u hoe de kinderen aan het werken zijn en krijgt u een goede indruk van de sfeer op onze school.

Wilt u een van onze opendagen bezoeken, dan u kunt zich opgeven door een mail te sturen naar: adminstratie@dekringdriebergen.nl.

Data opendagen 2018/2019:

Vrijdag 12 april 2019

Woensdag 5 juni 2019

Aanmeldprocedure

Wanneer ouders kiezen voor onze school vullen zij een inschrijfformulier in. Wij nemen daarna contact op voor een intakegesprek. Wij volgen bij de aanmeldprocedure het toelatingsbeleid van Stichting de Oorsprong.

Wennen

Ongeveer zes weken voor de vierde verjaardag van uw kind volgt er een intakegesprek met de leerkracht. Met de leerkracht spreekt u af wanneer uw kind op bezoek kan komen om te wennen. Uw kind mag op 5 momenten komen, zodat de eerste schooldag een stuk minder spannend is.

Instroom vanaf een andere school

Stroomt uw kind in vanaf een andere school? Nadat u uw kind heeft aangemeld, start de inschrijfprocedure. Wij volgen het toelatingsbeleid van Stichting de Oorsprong.  Bij toelating zorgen wij voor een warme overdracht. Wij overleggen met de intern begeleider van de andere school, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden op de komst van uw kind.

Document download informatie:

Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader